donderdag 25 september 2014

Aangenaam eten en drinken en een Dessertbar

Een reden voor een etentje heb je niet nodig. Daarom gingen we zonder reden gezellig een hapje eten met Adriaan en Remco. In Haarlem is de keuze uit leuke restaurants enorm. Deze keer kwamen we uit bij Aangenaam in de Kleine Houtstraat.

Aangenaam

Het leuke van Aangenaam, naast het lekkere eten, is de fairtrade filosofie die centraal staat. Het gebruik van biologische producten is alleen al een goed idee, maar daarnaast wordt 5% van de winst aan een goed doel gedoneerd. Dat is nou eens het nuttige met het aangename combineren.


De zaak zelf was gezellig maar doordat het niet zo druk was miste er wat geroezemoes. We begonnen met een tapas voorgerecht met allemaal lekkere hapjes. Van heerlijke chorizo en humus tot zongedroogde tomaten en ansjovis. Een heerlijke start zeker gecombineerd met het brood en aioli.

Het hoofdgerecht was uiteraard samengesteld uit biologische ingredienten. Kim ging voor de quiche van quinoa met pompoen en abrikozen compote.
Ik had de kaasfondue geserveerd met heerlijke groenten en net iets te weinig brood. Nu ben ik iemand die gek is op brood dus voor mij is het al snel te weinig maar in combinatie met de frietjes en de groenten ging de pan met kaasfondue leeg. De fondue was prima op smaak, de witte wijn was niet overheersend en de kaas was verrukkelijk!

De bediening was vriendelijk en zorgde ervoor dat de gangen op een aangenaam tempo opgediend werden. Aangenaam zelf is een aanrader vanwege de filosofie maar ook vanwege de ongedwongen sfeer die er hangt. Met een groepje van vier maar ook zeker met zijn tweeën kan je hier een sfeervol diner beleven.


Dessertbar

Maar toen het toetje. De dessertkaart bij Aangenaam bood genoeg keus maar Adriaan opperde om het toetje in de dessertbar te bestellen. Dus in de benen en op naar de dessertbar!

Het is sowieso al heerlijk om door de oude binnenstad van Haarlem te lopen maar onderweg naar een dessertbar loop je toch wat harder.

Als we toch vantevoren hadden geweten dat we onderweg waren naar de lekkerste cheesecake tot nu toe dan hadden we nog een stuk sneller gelopen. Bij binnenkomst zie je een rustige en stoere ruimte. Boven de bar hangen leuke lampen en je zit naast een mooie bakstenen muur. De bediening bestond uit een hele aardige, gezellige man. Hij was duidelijk overtuigd van de desserts die hij serveerde en vond het leuk om te zien dat wij heel enthousiast waren. Adriaan ging voor de pannacotta, Kim voor de caramel cheesecake en Remco en ik voor de chocolate mudpie.
De pannacotta had wat weg van een crème brûlee zonder het gecarameliseerde laagje en smaakte lekker. De chocolate mud pie was ten eerste enorm en ten tweede enorm lekker. Zachte, romige chocolade taart die binnenkwam als een baksteen. Ontzettend lekker, maar ontzettend machtig. Kim had wel de topper van de avond te pakken met de caramel cheesecake. Dit was de meeste smeuïge cheesecake die we ooit hadden geproefd. Een heerlijke koekjesbodem, van wat we denken bastognekoek en een zoete caramelsaus over de taart maakte het helemaal af. Helaas hadden we al zoveel van het eten bij Aangenaam gesmuld dat we de taartjes niet helemaal op kregen. Gelukkig kwam de vriendelijke ober met een verrassing: doggiebags!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten