vrijdag 5 september 2014

Kanen bij de Hofbogen

Op vrijdag 1 augustus zijn we gaan Kanen bij de Hofbogen. In Londen hadden we al ervaren hoe relaxed het kan zijn om in de zon te genieten van eten bij foodtrucks en de gezellige sfeer daar omheen. Toen we het "Kanen bij..." concept tegenkwamen op Facebook twijfelden we dan ook geen moment om naar Kanen bij de Hofbogen te gaan.
Bij de hofbogen in Rotterdam aangekomen moesten we wel even rondrijden op zoek naar de juiste locatie. De Hofbogen zijn het spoorwegviaduct van de oude Hofpleinpijn van de Nederlandse Spoorwegen. Dit bleek de ideale setting voor een verrassende maaltijd! We kwamen uit op een gezellig terrein met een aantal foodtrucks en de bijbehorende lange houten tafels met banken. Je zit hierbij aan tafel met onbekenden en de tafelschikking wisselt regelmatig wanneer mensen opstaan om nog iets te eten te halen. Bij aankomst hebben we eerst een rondje foodtrucks gedaan. Met de volgende lijst aan foodtrucks was er genoeg keuze voor een lekkere maaltijd:

  • Puzzles met een Snacks 'n Juices truck
  • Oesterkrakers met uiteraard een oester stand
  • All Dutch hotdogs voor een broodje hotdog
  • Sublime een Asian foodtruck
  • Madame Poultry truck met, hoe kan het ook anders, kip
  • Fritez een biologische friettruck
  • Doardi met ambachtelijk ijs
Dan het eten: we kwamen uit bij de Asian foodtruck waar Bart voor het broodje met eend ging en ik uiteraard voor het de vega versie. Een lekker broodje met allemaal verse groenten en heerlijke saus en voor Bart een mals stukje eend! Bij Bird hebben we wat drankjes gehaald en aan de lange tafels genoten van de gezelligheid.
Toen besloten we een experiment uit te voeren. Het kostte Bart wat moeite om me te overtuigen
, maar
uiteindelijk zei ik ja en haalde hij twee oesters. Wat kunnen we zeggen... het moet je ding zijn! De oesterkraker maakte de oesters uiteraard professioneel open, maar in vergelijking met vorige oesters vonden we allebei dat er nogal veel zeewater in de schelp zat. De volgende keer beter...

Omdat we toch smakelijk wilden afsluiten hebben we bij Fritez een toetje gehaald. Voor mij was dit mango-roze peper ijs. Het ijsje was echt gemaakt van verse mango en de peper gaf het af en toe een flinke kick. Bart koos voor een kroketjestrio, waarvan iedere kroket een andere vulling had: vlees, kaas en garnaal. Ze waren erg smakelijk.

Op de achtergrond werd er nog muziek gedraaid door een DJ en het publiek was er gezellig en ontspannen. Dus als je buiten wilt eten in een relaxte sfeer tussen de hippe foodtrucks dan is "Kanen bij..." een echte aanrader.

1 opmerking:

  1. het wordt bijna saai maar ook dit was weer leuk om te lezen. Het doet mij denken aan het pleintje wat ik ken van de Swam market in het museumplein te Rotterdam. Ook diverse "trucks" maar dan meer omgebouwde campers of caravans waaruit voornamelijk biologisch eten wordt verkocht. Echt heerlijk dus voor ons is het zeker een aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen