zondag 23 november 2014

Hotspots Berlijn deel 2: ontbijt, lunch, diner en een lekkere snack

Na een geslaagde eerste dag in Berlijn zijn we de volgende ochtend op zoek gegaan naar een bäckerei in de omgeving van het appartement voor het frühstück. Rond het appartement zaten veel restaurants en winkeltjes. De wijk Charlottenburg waar het appartement ligt is dan ook een aanrader om te verkennen.

Ontbijt bij Brötmeister Steinecke 

Bij deze bakkerij hadden we een klein misverstandje, maar dat deed niks af aan het lekkere ontbijt. We wilden daar lekker binnen zitten en een ontbijtje eten, maar de broodjes kwamen in een zak en de koffie en thee in een meeneembeker. Gelukkig bleef de smaak van alles goed!
We begonnen met broodjes kaas: heerlijke, harde, donkerbruine broodjes met granen die stevig waren belegd. Natuurlijk zat er niet alleen kaas op, ook sla, tomaat, komkommer en sandwichspread. Jummie! 
Omdat we nog wat lekkere trek hadden, namen we nog een kop koffie en thee met wat lekkers. Dit werd een gebakje dat leek op een tarte tartin. Een bladerdeeg bodem met daarop kersen en pruimen die gecarameliseerd leken. Ook erg jummie! We waren wel wat enthousiast want we dachten dat we beiden wel een gebakje zouden lusten. Het tweede gebakje werd echter gedegradeerd tot snack voor onderweg: een cranberry-vanille-knipf. Een soort langwerpige oliebol gevuld met room en cranberry, ontzettend lekker!!!

Andy's diner and bar 


Omdat we wel weer een beetje trek begonnen te krijgen na een flink stuk wandelen gingen we voor een lunch/snack naar binnen bij Andy's diner and bar. Het had banken die je misschien hebt gezien in een film als Grease, tegelijkertijd werden er meerdere voetbalwedstrijden uitgezonden op de grote tv-schermen en het eten was er een beetje texmex-achtig. We hadden wel trek maar wilden niet teveel eten dus gingen we voor een afternoon snack. Ik koos nacho's en Bart mozzarella sticks, dit was iets meer dan waar we op gerekend hadden...

We kregen twee grote borden met een enorme lading nachos en mozzarella sticks geserveerd, lekker maar een beetje veel!



Markthalle 

Uit het 100% Berlijn boekje hadden we een leuke lokatie gehaald: een markthal. Helaas wel een beetje in een shabby buurt. Onze eerste fout was uitstappen bij Schlesisches Tor in plaats van Warschauer Strasse. Het beschreven hippe karakter van de wijk vonden wij, waarschijnlijk door de route, tegenvallen. Maar de markthal zelf was leuk! Een beetje klein, maar wel met een gezellige sfeer en er was genoeg lekkers te eten. Meteen maar een flesje witte truffelolie aangeschaft en daarna kwamen we een schattig vegan kraampje tegen.




Sun day burgers

Hier hebben we genoten van een vegan pie: avocado-limette en smoothies. Het taartje was echt heerlijk en door de avocado merkten we echt niet dat er geen zuivel in zat. De smoothies waren geen onverdeeld succes. Beiden hadden een basis van aloë vera en met zoete vruchten was dat heerlijk. Maar de combinatie met dadels en cashewnoten leverde een soort bruine brij op. De bruine brij was een smakeloos geheel en ongetwijfeld helemaal vegan verantwoord maar gewoon niet lekker.

Trattoria Foccacino

's Avonds hebben we heerlijk gegeten bij een Italiaanse trattoria in de buurt van ons appartement. Het was een siciliaans restaurant dus als voorgerecht konden we genieten van een heerlijke caponata. Het is een soort gekookte salade gemaakt met veel verschillende groenten. Het restaurant zelf was intiem en de schijnbare eigenaar een echte italiaan die een hele fijne sfeer wist te creeëren door gezellig een praatje te komen maken. We hadden een leuke tafel en het was een knusse setting.
Als hoofdgerecht gingen we voor een pizza bufalina en ravioli kürbisch. Pizza bufalina was een simpele pizza met mozzarella maar die smaakte wel ontzettend goed. Het was een bord vol en de bodem van de pizza zeer goed gelukt met en krokante rand. De ravioli was gevuld met pompoen. Een nieuwe smaaksensatie en lekker vullend. Bij pasta heb je vaak het idee dat je niet heel veel krijgt maar het vult enorm!
In tegenstelling tot onze meeste maaltijden hebben we het dessert overgeslagen, omdat we ontzettend vol zaten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten